Bevat | Voorbereidingstijd | Bereidingstijd |
---|---|---|
8 | 15 min | 30 min |
1. | Kook de broccoli beetgaar. Vet de quichevorm/ovenschaal in met een beetje boter en bekleed deze met bladerdeeg. |
2. | Giet de broccoli af en prak de roosjes een beetje fijner, voeg 200 gram geraspte kaas, een ei, teentje knoflook en peper/zout naar smaak bij. Door de warmte van de broccoli smelt de kaas en wordt het een smeuïge massa. |
3. | Vul de vorm met de massa, maak van het laatste plakje bladerdeeg een ruitvorm en strooi de laatste kaas erover. 30-45 minuten in de oven op 180 graden tot het bladerdeeg bruin is. |
4. | Serveer als maaltijd met een lichte salade of in kleinere porties als borrelhapje. Ook koud heel lekker. |
Er zijn 281 calorieën in een portie Broccolitaart.
Calorieën Verdeling: 57% vet, 24% kolhy, 19% eiwit.
|
Selecteer op Type Maaltijd |
---|