Broccolitaart

Broccolitaart

Beoordeling
4,0 
Hartige taart met broccoli en kaas.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
8 15 min 30 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Kook de broccoli beetgaar. Vet de quichevorm/ovenschaal in met een beetje boter en bekleed deze met bladerdeeg.
2. Giet de broccoli af en prak de roosjes een beetje fijner, voeg 200 gram geraspte kaas, een ei, teentje knoflook en peper/zout naar smaak bij. Door de warmte van de broccoli smelt de kaas en wordt het een smeuïge massa.
3. Vul de vorm met de massa, maak van het laatste plakje bladerdeeg een ruitvorm en strooi de laatste kaas erover. 30-45 minuten in de oven op 180 graden tot het bladerdeeg bruin is.
4. Serveer als maaltijd met een lichte salade of in kleinere porties als borrelhapje. Ook koud heel lekker.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 281 calorieën in een portie Broccolitaart.
Calorieën Verdeling: 57% vet, 24% kolhy, 19% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1176 kj
14%
281 kcal
Vet
18,03g
26%
Verzadigd Vet
6,951g
35%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
3,043g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,289g
Koolhydraten
16,98g
7%
Suiker
1,9g
2%
Vezels
1,6g
Eiwitten
13,87g
28%
Zout
0,83g
14%
Cholesterol
44mg
Kalium
243mg
12%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten