Indian Dhal

Indian Dhal

Beoordeling
4,0 
Heerlijk vegetarisch en bijna vetvrij Indiaas gerecht.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 1 u

Ingrediënten

Beschrijving

1. Linzen afspoelen en onder water zetten. 15 minuten laten staan.
2. Uien, knoflook, paprika, tomaat en champignons snijden.
3. Linzen aan de kook brengen met 1 l water en de bouillonblokjes.
4. Olijfolie in anti-aanbakpan en ui en knoflook er zachtjes in laten fruiten. Na een paar minuten de paprika en champignons laten meebakken. Mengsel aan de linzen toevoegen en tomaat erbij doen. Specerijen erbij doen en 45 min. zachtjes laten pruttelen.
5. Spinazie grof hakken, bosuitjes en koriander snijden.
6. Bij het serveren de spinazie en bosuitjes door de hete dhal mengen en de koriander erover strooien. Yoghurt apart erbij serveren.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 278 calorieën in een portie Indian Dhal.
Calorieën Verdeling: 10% vet, 62% kolhy, 28% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1162 kj
14%
278 kcal
Vet
3,32g
5%
Verzadigd Vet
0,826g
4%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,222g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,618g
Koolhydraten
44,13g
17%
Suiker
8,45g
9%
Vezels
18,4g
Eiwitten
19,95g
40%
Zout
0,20g
3%
Cholesterol
1mg
Kalium
1008mg
50%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten