Tjaziki Saus

Tjaziki Saus

Beoordeling
4,0 
Magere yoghurt met komkommer en knoflook.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
6 15 min 3 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Pak een bakje en span er een linnen zakdoek overheen. Maak heb bijvoorbeeld vast met wasknijpers of een elastiek. Giet daar de yoghurt op. En laat het zo staan voor een half uur. Het zal je verbazen hoeveel vocht er uit komt.
2. Snij de halve komkommer in de lengte door en verwijder de pitten. Rasp ze daarna met een fijne rasp. Laat dit uitlekken in een zeef. Om dit proces te versnellen kan je het ook in de zeef met een lepel of vork het vocht uit de komkommer drukken.
3. Verwijder de linnen zakdoek met de yoghurt van het bakje en doe de uitgelekte yoghurt in een nieuw bakje. Voeg hier de komkommer aan toe en roer het geheel goed door. Pers daarna het knoflook teentje uit boven het bakje en roer dit er goed doorheen. Als je een liefhebber bent van knoflook zou je er nog een teentje aan toe kunnen voegen.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 24 calorieën in een portie Tjaziki Saus.
Calorieën Verdeling: 1% vet, 55% kolhy, 44% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
100 kj
1%
24 kcal
Vet
0,03g
0%
Verzadigd Vet
0,009g
0%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,001g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,014g
Koolhydraten
3,08g
1%
Suiker
2,42g
3%
Vezels
0,2g
Eiwitten
2,5g
5%
Zout
0,00g
0%
Cholesterol
0mg
Kalium
39mg
2%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten