Tomaat Paprikasoep

Tomaat Paprikasoep

Beoordeling
4,0 
Romige tomaat paprikasoep met bleekselderij.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 20 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Snij de knoflook, rode ui, tomaten, paprika en bleekselderij in kleine stukken. Verwarm in een soeppan de 2 eetlepels kokosolie en fruit hierin de knoflook en ui kort aan.
2. Voeg vervolgens de paprika en de bleekselderij toe en bak voor 5 minuten.
3. Voeg dan de tomaten toe en bak deze nog 10 minuten mee.
4. Zet het vuur lager en blus af met het water, waaraan je het bouillonblokje toevoegt. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
5. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer of blender. Wanneer het bijna een glad geheel is, voeg je de tomatenpuree en 3 eetlepels kwark toe. Je kunt de soep nu door een zeef halen (optioneel).
6. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de soep voor enkele minuten.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 150 calorieën in een portie Tomaat Paprikasoep.
Calorieën Verdeling: 43% vet, 43% kolhy, 14% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
626 kj
7%
150 kcal
Vet
7,81g
11%
Verzadigd Vet
6,258g
31%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,537g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,544g
Koolhydraten
17,66g
7%
Suiker
10,85g
12%
Vezels
4,4g
Eiwitten
5,66g
11%
Zout
0,07g
1%
Cholesterol
0mg
Kalium
705mg
35%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten