Pompoensoep met Schol

Vellutata met een vleugje kaneel en nootmuskaat.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 30 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Rooster de zonnebloemzaden in een anti-aanbakpan en hou deze apart.
2. Snij de pompoen en aardappels in blokjes en kook deze samen met 2 salieblaadjes in 3/4 liter bouillon voor 20 minuten.
3. Pureer alles met een staafmixer tot een cremig geheel.
4. Maak de soep op smaak met wat kaneel, nootmuskaat en twee eetlepels olijf olie.
5. Bak de in bloem gepaneerde scholfilets in een anti-aanbakpan in 10 minuten gaar.
6. Dien de schol op door ze op de soep te leggen met wat zonnebloemzaden en een blaadje salie ter garnering.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 348 calorieën in een portie Pompoensoep met Schol.
Calorieën Verdeling: 29% vet, 39% kolhy, 32% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1457 kj
17%
348 kcal
Vet
11,51g
16%
Verzadigd Vet
1,762g
9%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
5,893g
Meervoudig Onverzadigd Vet
2,906g
Koolhydraten
34,47g
13%
Suiker
3,85g
4%
Vezels
3,4g
Eiwitten
28,66g
57%
Zout
0,26g
4%
Cholesterol
59mg
Kalium
1547mg
77%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd