Challah

Challah

Beoordeling
5,0 
Een bijzonder brood van Joodse afkomst.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
24 3 u 20 min 45 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Voeg water toe aan de gist en roer om op te lossen. Voeg bloem, suiker, eieren, zout, en olijfolie toe. Opmerking: houd een eidooier apart om later te gebruiken.
2. Kneed tot een homogeen deeg is gevormd.
3. Dek de kom af met een vochtige doek. Laat anderhalf uur rijzen.
4. Verdeel het deeg in vijf gelijke stukken en maak een vlecht. Leg de vlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het nog anderhalf uur rijzen.
5. Verwarm de oven voor op 180°C.
6. Bestrijk het achtergehouden eigeel met het deeg en strooi de sesamzaadjes erover.
7. Bak 35-45 minuten.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 133 calorieën in een portie Challah.
Calorieën Verdeling: 25% vet, 64% kolhy, 11% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
555 kj
7%
133 kcal
Vet
3,87g
6%
Verzadigd Vet
0,65g
3%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,488g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,492g
Koolhydraten
22,14g
9%
Suiker
0,14g
0%
Vezels
3,1g
Eiwitten
3,8g
8%
Zout
0,04g
1%
Cholesterol
23mg
Kalium
128mg
6%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten