Zadencrackers

Een caloriearm tussendoortje met een knapperige textuur.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
12 40 min 25 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Meng de zaden met zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit ongeveer een half uurtje staan.
2. Verwarm de oven op 180°C en bekleed een bakplaat alvast met bakpapier.
3. Na een half uur hebben de zaden het vocht opgenomen en zijn de losse zaden een beslag geworden. Verdeel het beslag over de bakplaat. Zorg ervoor dat het overal dezelfde dikte heeft en dat het een rechthoekige plaat is geworden. Leg nog een vel inpakpapier over het zaadmengsel en druk goed aan met een deegroller.
4. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackers in 25 minuten in de oven.
5. Snijd de crackers in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 112 calorieën in een portie Zadencrackers.
Calorieën Verdeling: 77% vet, 6% kolhy, 18% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
469 kj
6%
112 kcal
Vet
9,12g
13%
Verzadigd Vet
1,132g
6%
Onverzadigd Vet
0,375g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,969g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,871g
Koolhydraten
1,58g
1%
Suiker
0,4g
0%
Vezels
3,3g
Eiwitten
4,69g
9%
Zout
0,04g
1%
Cholesterol
0mg
Kalium
34mg
2%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd