Vegan Raffaelo kokostaart

Vegan Raffaelo kokostaart

Beoordeling
2,0 
eiwitrijke en vegan kokostaart - waarde zonder toppings meegerekend
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
8 20 min 4 u

Ingrediënten

Beschrijving

1. Week de dadels 10 minuten in warm water. Maal vervolgens de amandelen grof in de keukenmachine. Voeg de uitgelekte dadels toe en kneed tot een kruimelig deeg. Druk in een met bakpapier beklede springvorm van 18 of 20 cm doorsnee en zet in de koelkast om af te koelen.
2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain maire.
3. Klop de roomkaas met vanille en poedersuiker kort met een mixer tot deze lekker zacht is. Spatel de kokosyoghurt erdoor.
4. Doe gelatine in een pan zonder erin te knijpen. Voeg de gesmolten chocolade toe en verwarm op laag vuur om de gelatine te laten smelten. Goed roeren. Voeg vervolgens het gelatinemengsel toe aan de kokosyoghurt en roer om goed te mengen.
5. Doe tot slot de raffaello's in een zak en druk ze plat tot grove stukken. Spatel dit door de roomkaasvulling en giet dit op de amandel- en dadelbodem in de springvorm. Druk het voorzichtig plat.
6. Dek de springvorm af met folie en laat 4 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi de bovenkant voor het serveren met geraspte kokos.
7. Maak het nog feestelijker door de bovenkant van de taart af te toppen met extra raffaellos en aardbeien (optioneel).

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 469 calorieën in een portie Vegan Raffaelo kokostaart.
Calorieën Verdeling: 60% vet, 32% kolhy, 8% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1960 kj
23%
468 kcal
Vet
31,88g
46%
Verzadigd Vet
18,606g
93%
Onverzadigd Vet
0,312g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
7,4g
Meervoudig Onverzadigd Vet
2,65g
Koolhydraten
38,22g
15%
Suiker
31,32g
35%
Vezels
3,8g
Eiwitten
9,19g
18%
Zout
0,05g
1%
Cholesterol
0mg
Kalium
147mg
7%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten