1. |
Week de dadels 10 minuten in warm water. Maal vervolgens de amandelen grof in de keukenmachine. Voeg de uitgelekte dadels toe en kneed tot een kruimelig deeg. Druk in een met bakpapier beklede springvorm van 18 of 20 cm doorsnee en zet in de koelkast om af te koelen. |
2. |
Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain maire. |
3. |
Klop de roomkaas met vanille en poedersuiker kort met een mixer tot deze lekker zacht is. Spatel de kokosyoghurt erdoor. |
4. |
Doe gelatine in een pan zonder erin te knijpen. Voeg de gesmolten chocolade toe en verwarm op laag vuur om de gelatine te laten smelten. Goed roeren. Voeg vervolgens het gelatinemengsel toe aan de kokosyoghurt en roer om goed te mengen. |
5. |
Doe tot slot de raffaello's in een zak en druk ze plat tot grove stukken. Spatel dit door de roomkaasvulling en giet dit op de amandel- en dadelbodem in de springvorm. Druk het voorzichtig plat. |
6. |
Dek de springvorm af met folie en laat 4 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi de bovenkant voor het serveren met geraspte kokos. |
7. |
Maak het nog feestelijker door de bovenkant van de taart af te toppen met extra raffaellos en aardbeien (optioneel). |