Amandelmeel Bananenbrood

Amandelmeel Bananenbrood

Een ongelooflijk klassiek, luchtig en vochtig bananenbrood met bessen.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
16 15 min 50 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Scheid de eidooiers van het wit.
2. Prak de bananen met de eidooiers in een kom.
3. Neem de citroen, rasp de schil en voeg deze toe aan de geprakte bananen.
4. Voeg nu het amandelmeel en bakpoeder toe aan de kom.
5. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig toe, vouw ze in een kom. Je kunt ook kruiden naar smaak toevoegen.
6. Voeg de bessen toe en je kunt ook wat noten toevoegen als je wilt.
7. Breng het beslag over op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet hem 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
8. Prik het beslag in met een satéprikker. Als het niet plakt, is het gaar. Laat het even afkoelen voordat je het aansnijdt.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 169 calorieën in een portie Amandelmeel Bananenbrood.
Calorieën Verdeling: 60% vet, 25% kolhy, 15% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
707 kj
8%
169 kcal
Vet
11,21g
16%
Verzadigd Vet
1,243g
6%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,532g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,209g
Koolhydraten
10,62g
4%
Suiker
5,38g
6%
Vezels
3,2g
Eiwitten
6,28g
13%
Zout
0,10g
2%
Cholesterol
58mg
Kalium
114mg
6%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd