Rustiek Brood

Rustiek Brood

Heerlijk en warm rustiek brood met een krokante korst maar zacht van binnen.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
12 10 u 40 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Combineer tarwebloem en speltbloem in een grote kom.
2. Voeg gist, zout en water toe. Mix het deeg goed tot een glad beslag.
3. Dek de kom af en leg het deeg 8 tot 12 uur op een donkere, droge en warme plaats.
4. Verwarm de oven voor op 220 °C.
5. Haal het deeg voorzichtig uit de kom en leg het op een met bloem bestoven werkvlak.
6. Draai het deeg om, vouw het en vorm het tot een bal.
7. Doe het in een met bloem bestoven pan en strooi er wat bloem over. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 143 calorieën in een portie Rustiek Brood.
Calorieën Verdeling: 6% vet, 78% kolhy, 15% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
598 kj
7%
143 kcal
Vet
0,94g
1%
Verzadigd Vet
0,187g
1%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,015g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0g
Koolhydraten
26,66g
10%
Suiker
0,33g
0%
Vezels
3,8g
Eiwitten
5,22g
10%
Zout
0,90g
15%
Cholesterol
0mg
Kalium
12mg
1%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd