Citroen Pasta

Citroen Pasta

Beoordeling
5,0 
Deze geruststellende en eenvoudige pasta is de perfecte balans tussen rijkdom en zuurgraad.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 10 min 15 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Rasp de schil van 3 citroenen en pers het sap van 2 citroenen.
2. Breng water aan de kook en kook de pasta al dente. Bewaar het water voor later gebruik.
3. Verwarm de pan voor met olijfolie. Voeg boter, knoflook en peper toe. Als de boter gesmolten is, voeg je een beetje water uit de pasta toe.
4. Voeg pasta, citroenschil, citroensap, basilicum toe en breng op smaak met zout. Roer goed zodat de saus zich over de pasta verspreidt.
5. Serveer op een bord en eventueel bestrooid met geraspte kaas.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 571 calorieën in een portie Citroen Pasta.
Calorieën Verdeling: 22% vet, 66% kolhy, 12% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
2389 kj
29%
571 kcal
Vet
13,98g
20%
Verzadigd Vet
2,302g
12%
Onverzadigd Vet
1,25g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
8,145g
Meervoudig Onverzadigd Vet
1,512g
Koolhydraten
94,92g
37%
Suiker
6,08g
7%
Vezels
6,4g
Eiwitten
17,36g
35%
Zout
0,14g
2%
Cholesterol
0mg
Kalium
105mg
5%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten