Bevat | Voorbereidingstijd | Bereidingstijd |
---|---|---|
2 | 40 min | 20 min |
1. | Maak eerst de tomatensaus door het pak/blik passata (gezeefde tomaten) te verwarmen met de grof gesneden ui, knoflook en de kruiden. Ik gebruik meestal oregano, tijm en wat gedroogde basilicum. Verse basilicum verliest snel zijn smaak als je het kookt, bewaar die dus voor de garnering. Na een half uur pruttelen pureer ik de saus met de staafmixer. |
2. | Snijd de aubergine in plakken van maximaal een centimeter dik. Spray er olijfolie over en bak ze in de oven of een grillpan tot ze mooi bruin gekleurd zijn en zacht van binnen. Haal uit de pan en leg op een stuk keukenpapier. |
3. | Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de mozzarella grof en houd apart. In een kleine (twee persoons-) ovenschaal: Begin met een laagje aubergine, schep hierop de helft van de tomaten saus en dek af met 2/3 van de mozzarella. Leg hierop weer een laag aubergine en de andere helft van de tomatensaus. Strooi hier de geraspte parmezaan over en de rest van de mozzarella. |
4. | Bak het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven. Strooi er daarna de gesneden basilicum over en serveer gelijk. |
Er zijn 439 calorieën in een portie Aubergine met Tomaat, Parmezaan en Mozzarella.
Calorieën Verdeling: 40% vet, 41% kolhy, 19% eiwit.
|
Selecteer op Type Maaltijd |
---|