Gnocchi met Citroen Ricotta

Gnocchi met Citroen Ricotta

Beoordeling
4,0 
Gnocchi met gebakken courgette in frisse citroen ricotta met verse peterselie en basilicum.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 5 min 15 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.
2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.
3. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.
4. Serveertip: Houd wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 430 calorieën in een portie Gnocchi met Citroen Ricotta.
Calorieën Verdeling: 36% vet, 49% kolhy, 15% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1800 kj
22%
430 kcal
Vet
16,88g
24%
Verzadigd Vet
6,01g
30%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,006g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,033g
Koolhydraten
52,84g
20%
Suiker
8,51g
9%
Vezels
4,1g
Eiwitten
16g
32%
Zout
2,00g
33%
Cholesterol
0mg
Kalium
46mg
2%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten