Soep van Pastinaak en Gember

Soep van Pastinaak en Gember

Beoordeling
5,0 
Zoete pastinaak en pittige gember: dat is een winnende en verwarmende winterse combinatie.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 30 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verhit de olijfolie en boter in een pan op middellaag vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is.
2. Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe en roer een paar minuten door.
3. Doe de pastinaak erbij en roer tot ze goed bedekt zijn met de specerijen. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot de pastinaak erg zacht is - ongeveer 15 minuten.
4. Laat wat afkoelen en pureer de soep in een foodprocessor of blender, of met een staafmixer, tot deze glad is. Doe de soep terug in de pan, voeg de melk toe en eventueel extra zout en peper. Warm zachtjes op - als de soep te dik is kun je hem verdunnen met wat heet water uit de waterkoker.
5. Tip: dien de soep op met een scheutje slagroom of yoghurt met daaroverheen geroosterd amandelschaafsel.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 244 calorieën in een portie Soep van Pastinaak en Gember.
Calorieën Verdeling: 29% vet, 62% kolhy, 9% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1019 kj
12%
244 kcal
Vet
8,29g
12%
Verzadigd Vet
2,965g
15%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
3,866g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,814g
Koolhydraten
39,47g
15%
Suiker
11,19g
12%
Vezels
7,9g
Eiwitten
5,52g
11%
Zout
1,78g
30%
Cholesterol
9mg
Kalium
842mg
42%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten