1. |
Verhit de olijfolie en boter in een pan op middellaag vuur en fruit de ui ongeveer 10 minuten, tot deze zacht en glazig is. |
2. |
Voeg de knoflook, gember, kardemom, komijn en cayennepeper toe en roer een paar minuten door. |
3. |
Doe de pastinaak erbij en roer tot ze goed bedekt zijn met de specerijen. Schenk de bouillon erbij, breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot de pastinaak erg zacht is - ongeveer 15 minuten. |
4. |
Laat wat afkoelen en pureer de soep in een foodprocessor of blender, of met een staafmixer, tot deze glad is. Doe de soep terug in de pan, voeg de melk toe en eventueel extra zout en peper. Warm zachtjes op - als de soep te dik is kun je hem verdunnen met wat heet water uit de waterkoker. |
5. |
Tip: dien de soep op met een scheutje slagroom of yoghurt met daaroverheen geroosterd amandelschaafsel. |