Spaghetti met Ricotta, Biet en Peer
Beoordeling
4,0 
Gebakken ricotta en peer op kamut spaghetti met knoflook bieten.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 20 min 30 min
Ingrediënten
Beschrijving
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peren elk in 6 parten en verwijder het klokhuis. Leg rond de ricotta. Bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Besprenkel met de helft van de olie. Bak de ricotta en peer in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes van 1 cm en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bietjes toe en bak 3 min. mee.
3. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bieten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.
Voedingswaarde Overzicht
Er zijn 478 calorieën in een portie Spaghetti met Ricotta, Biet en Peer.
Calorieën Verdeling: 48% vet, 42% kolhy, 10% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1999 kj
24%
478 kcal
Vet
26,21g
37%
Verzadigd Vet
8,172g
41%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
11,214g
Meervoudig Onverzadigd Vet
2,46g
Koolhydraten
52,19g
20%
Suiker
20,88g
23%
Vezels
9,7g
Eiwitten
12,52g
25%
Zout
0,97g
16%
Cholesterol
0mg
Kalium
583mg
29%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis
Zoek Meer Recepten
Selecteer op Type Maaltijd