Stamppot Andijvie met Gerookte Spekjes

Stamppot Andijvie met Gerookte Spekjes

Beoordeling
4,0 
Een lente-stamppot met heerlijk frisse andijvie en knapperige spekjes.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 20 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Doe de 500 gram andijvie in een vergiet en sprenkel er de 200 ml sladressing naturel van over. Laat alles 20 minuten intrekken.
2. Bak de gerookte magere spekjes uit en giet het bakvet er van af. Schil de 2 kg. aardappelen en kook deze met zout naar smaak.
3. Stamp de aardappelen met de spekjes en de andijvie en voeg peper naar smaak toe. De stamppot 3 minuten in de magnetron en dien warm op met vlees naar keuze (bal gehakt, karbonade, saucijzen etc.). Eet smakelijk.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 569 calorieën in een portie Stamppot Andijvie met Gerookte Spekjes.
Calorieën Verdeling: 13% vet, 76% kolhy, 11% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
2380 kj
28%
569 kcal
Vet
8g
11%
Verzadigd Vet
3,13g
16%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,01g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,215g
Koolhydraten
108,15g
42%
Suiker
6,35g
7%
Vezels
10g
Eiwitten
16,29g
33%
Zout
3,06g
51%
Cholesterol
0mg
Kalium
1895mg
95%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten