Bevat | Voorbereidingstijd | Bereidingstijd |
---|---|---|
6 | 15 min | 3 min |
1. | Pak een bakje en span er een linnen zakdoek overheen. Maak heb bijvoorbeeld vast met wasknijpers of een elastiek. Giet daar de yoghurt op. En laat het zo staan voor een half uur. Het zal je verbazen hoeveel vocht er uit komt. |
2. | Snij de halve komkommer in de lengte door en verwijder de pitten. Rasp ze daarna met een fijne rasp. Laat dit uitlekken in een zeef. Om dit proces te versnellen kan je het ook in de zeef met een lepel of vork het vocht uit de komkommer drukken. |
3. | Verwijder de linnen zakdoek met de yoghurt van het bakje en doe de uitgelekte yoghurt in een nieuw bakje. Voeg hier de komkommer aan toe en roer het geheel goed door. Pers daarna het knoflook teentje uit boven het bakje en roer dit er goed doorheen. Als je een liefhebber bent van knoflook zou je er nog een teentje aan toe kunnen voegen. |
Er zijn 24 calorieën in een portie Tjaziki Saus.
Calorieën Verdeling: 1% vet, 55% kolhy, 44% eiwit.
|
Selecteer op Type Maaltijd |
---|