Tomatensoep

Tomatensoep

Beoordeling
4,0 
Verse tomatensoep.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
6 15 min 30 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Snij de ui en knoflook fijn.
2. Snij de tomaten in grove stukken en verwijder de kroonaanhechting.
3. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie tot ze glazig zien.
4. Voeg de tomaten toe.
5. Voeg de iltaliaanse kruiden toe en bak het geheel nog 5 minuten.
6. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
7. Laat op een laag vuur alles doorkoken zodat de tomaten uit elkaar vallen.
8. Pureer het geheel met de staafmixer en doe het vervolgens door een zeef. Eventueel nog iets meer op smaak brengen met peper en zout.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 55 calorieën in een portie Tomatensoep.
Calorieën Verdeling: 12% vet, 71% kolhy, 17% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
229 kj
3%
55 kcal
Vet
0,79g
1%
Verzadigd Vet
0,267g
1%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,091g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,243g
Koolhydraten
10,42g
4%
Suiker
5,66g
6%
Vezels
2,4g
Eiwitten
2,48g
5%
Zout
0,02g
0%
Cholesterol
0mg
Kalium
435mg
22%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten