Zalm Bonbon

Zalm Bonbon

Beoordeling
5,0 
Een mooi voorgerechtje van gerookte zalm gevuld met een mousse van Ricotta, kwark, komkommer en citroenrasp.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
2 20 min 2 u

Ingrediënten

Beschrijving

1. Rasp de komkommer, knijp het water uit de rasp en bestrooi de komkommer met 1,5 tl zout zodat het resterende water eruit trekt.
2. Week de gelatine in koud water.
3. Bekleed twee kleine bakvormpjes met plasticfolie en vervolgens met de gerookte zalm.
4. Rasp de citroen en pers een helft uit. Meng rasp, sap, ricotta, kwark, zout en peper door elkaar. Knijp de komkommer rasp nogmaals uit en meng dit door het ricotta mengsel.
5. Los de geweekte gelatine op in een klein beetje heet water (in magnetron tot kook laten komen) en meng dit bij het ricottamengsel. Schep het mengsel in de bakvormpjes en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
6. Stort na 2 uur de zalmbonbon op een bordje evt met wat veldsla of garnituur naar smaak.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 195 calorieën in een portie Zalm Bonbon.
Calorieën Verdeling: 38% vet, 19% kolhy, 43% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
814 kj
10%
194 kcal
Vet
8,58g
12%
Verzadigd Vet
2,923g
15%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,66g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,171g
Koolhydraten
9,87g
4%
Suiker
4,14g
5%
Vezels
1,4g
Eiwitten
22,13g
44%
Zout
5,86g
98%
Cholesterol
9mg
Kalium
286mg
14%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten