Venkelsoep met Gerookte Zalm

Venkelsoep met Gerookte Zalm

Beoordeling
5,0 
Makkelijk om soep te maken in minder dan een uur.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 25 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
2. Fruit de gesnipperde ui met boter in een pan. Voeg de venkel toe en kook 5 minuten.
3. Voeg de bloem toe. Zodra het lichtbruin wordt, giet je de melk en het water.
4. Voeg groentebouillon toe en roer tot het is opgelost. Kruid naar wens. Kook op laag vuur gedurende 15 minuten.
5. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
6. Doe over in kommen en serveer met zalmreepjes en gehakte dille.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 157 calorieën in een portie Venkelsoep met Gerookte Zalm.
Calorieën Verdeling: 43% vet, 38% kolhy, 19% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
656 kj
8%
157 kcal
Vet
7,67g
11%
Verzadigd Vet
4,54g
23%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,512g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,266g
Koolhydraten
15,43g
6%
Suiker
2,16g
2%
Vezels
4,2g
Eiwitten
7,76g
16%
Zout
0,66g
11%
Cholesterol
6mg
Kalium
568mg
28%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten