Bevat | Voorbereidingstijd | Bereidingstijd |
---|---|---|
4 | 5 min | 15 min |
1. | Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn. |
2. | Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof. |
3. | Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas. |
4. | Serveertip: Houd wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering. |
Er zijn 430 calorieën in een portie Gnocchi met Citroen Ricotta.
Calorieën Verdeling: 36% vet, 49% kolhy, 15% eiwit.
|
Selecteer op Type Maaltijd |
---|