Ovenkip

Ovenkip

Beoordeling
4,0 
Ovenkip met tomaten en rucola.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 20 min 30 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de knoflook, de olie en de Italiaanse kruiden. Schep de kip in een ovenschaal met de helft van de gekruide olie om. Voeg de rest van de olie toe aan de tomaten, de ui en de ciabatta en verdeel over 3/4 van de bakplaat. Schuif de bakplaat onder in de oven, zet de ovenschaal met de kip ernaast en rooster 30 min. Schep halverwege alles een keer om, ook de stukken kip.
2. Neem de bakplaat uit de oven en schep de groenten, de ciabatta en de kip in een ruime schaal om met de rucola. Serveer op platte borden. Voeg naar smaak nog wat peper toe.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 439 calorieën in een portie Ovenkip.
Calorieën Verdeling: 52% vet, 19% kolhy, 29% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1838 kj
22%
439 kcal
Vet
25,43g
36%
Verzadigd Vet
4,673g
23%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
15,439g
Meervoudig Onverzadigd Vet
3,945g
Koolhydraten
20,94g
8%
Suiker
6,59g
7%
Vezels
3,5g
Eiwitten
32,24g
64%
Zout
1,26g
21%
Cholesterol
79mg
Kalium
780mg
39%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten