Wortel-pompoen Burger op Turks Broodje

Een hartig, cholesterolvrij gerecht, perfect voor de lunch.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
1 10 min 20 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de rode ui in halve ringen. Fruit de rode ui met de helft van de zonnebloemolie. Kook 2-3 minuten tot ze doorschijnend zijn. Voeg suiker toe en roer goed. Laat het 10 minuten zacht worden.
3. Verwarm het brood 8-10 minuten in de oven.
4. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom balsamicoazijn met olijfolie. Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en meng goed. Opzij zetten.
5. Bak de wortel-pompoenburger met de resterende zonnebloemolie 2-3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger.
6. Snijd het broodje open, verdeel de aioli erover en leg de wortel-pompoenburger erop. Voeg de gekarameliseerde rode ui en geraspte cheddar toe. Serveer de tomatensalade ernaast.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 706 calorieën in een portie Wortel-pompoen Burger op Turks Broodje.
Calorieën Verdeling: 42% vet, 46% kolhy, 12% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
2954 kj
35%
706 kcal
Vet
32,9g
47%
Verzadigd Vet
5,622g
28%
Onverzadigd Vet
0,45g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
11,102g
Meervoudig Onverzadigd Vet
5,819g
Koolhydraten
81,55g
31%
Suiker
8,25g
9%
Vezels
10,8g
Eiwitten
20,92g
42%
Zout
0,20g
3%
Cholesterol
0mg
Kalium
342mg
17%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd