Bami Goreng

Bami Goreng

Beoordeling
4,0 
Bami goreng met varkensvlees en verse boemboe.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 15 min 10 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Pel de uien en knoflook. Snij de uien in grove plakken en de knoflook in snippers. Snij de prei in flinterdunne schijfjes. Snij de varkensfilet in dunne reepjes en kruidt ze met de kipkruiden. Hak de spaanse peper in flinterdunne plakjes.
2. Kook de mie samen met 2 bouillonblokjes tot beetgaar en giet de bouillon af. 1 eetlepel olijfolie er door roeren. Deksel op de pan laten. Af en toe even voorzichtig omroeren tegen het plakken.
3. Verhit de olie in een wok en bak de varkensvleesreepjes gaar, voeg de uien, knoflook, spaanse pepers en sambal toe en laat even 1 minuut sudderen. Schep de mie er doorheen. Voeg al scheppend de ketjap manis en de rauwe prei er doorheen en laat het geheel, nog warm, 10 minuten rusten met het deksel op de wok.
4. Serveer eventueel met droge gebakken uitjes, komkommer reepjes en een spiegelei. Smakelijk eten.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 477 calorieën in een portie Bami Goreng.
Calorieën Verdeling: 42% vet, 40% kolhy, 18% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1994 kj
24%
476 kcal
Vet
22,69g
32%
Verzadigd Vet
3,473g
17%
Onverzadigd Vet
0g
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
5,854g
Meervoudig Onverzadigd Vet
10,096g
Koolhydraten
48,5g
19%
Suiker
6,29g
7%
Vezels
3,8g
Eiwitten
21,36g
43%
Zout
1,56g
26%
Cholesterol
36mg
Kalium
300mg
15%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten