1. |
Pel de uien en knoflook. Snij de uien in grove plakken en de knoflook in snippers. Snij de prei in flinterdunne schijfjes. Snij de varkensfilet in dunne reepjes en kruidt ze met de kipkruiden. Hak de spaanse peper in flinterdunne plakjes. |
2. |
Kook de mie samen met 2 bouillonblokjes tot beetgaar en giet de bouillon af. 1 eetlepel olijfolie er door roeren. Deksel op de pan laten. Af en toe even voorzichtig omroeren tegen het plakken. |
3. |
Verhit de olie in een wok en bak de varkensvleesreepjes gaar, voeg de uien, knoflook, spaanse pepers en sambal toe en laat even 1 minuut sudderen. Schep de mie er doorheen. Voeg al scheppend de ketjap manis en de rauwe prei er doorheen en laat het geheel, nog warm, 10 minuten rusten met het deksel op de wok. |
4. |
Serveer eventueel met droge gebakken uitjes, komkommer reepjes en een spiegelei. Smakelijk eten. |