Gevulde Puntpaprika

Gevulde Puntpaprika

Beoordeling
4,0 
Gevulde puntpaprika met champignons, broccoli, cottage cheese en pijnboompitten.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
2 15 min 25 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de broccoli een beetje gaar en snijdt die in kleine stukken. Hak de champignons en de ui fijn. Bak alles even kort in een pan, breng op smaak met zout/peper/etc.
3. Ondertussen een ovenschaal licht invetten en de puntpaprika in de lengte door snijden en zaden eruit halen. Paprika in de ovenschaal leggen.
4. Verdeel de champignons, broccoli, knoflook en ui over de 2 paprika helften. Verdeel de cottage cheese erover en als laatste voeg je de pijnboompitten toe.
5. Ongeveer 20-25 minuten in de oven, als de kaas en pitten een beetje bruin zijn is de paprika goed.
6. Je kan natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, bijv; verse spinazie, sperziebonen. Of voor een iets zwaardere hap kan je er ook rijst bij doen, de paprika dan wel even koken van te voren anders blijft ie hard.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 147 calorieën in een portie Gevulde Puntpaprika.
Calorieën Verdeling: 47% vet, 38% kolhy, 16% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
613 kj
7%
146 kcal
Vet
8,36g
12%
Verzadigd Vet
1,364g
7%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
5,078g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,93g
Koolhydraten
15,06g
6%
Suiker
5,97g
7%
Vezels
3,6g
Eiwitten
6,25g
13%
Zout
0,18g
3%
Cholesterol
2mg
Kalium
392mg
20%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten