Wit­lofstamp met boe­ren­kaas

Wit­lofstamp met boe­ren­kaas

Beoordeling
4,0 
Favoriete wintergerecht.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
5 15 min 15 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte door­midden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. Bak het witlof 3 min. in het vet op hoog vuur.
3. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Bestrooi met de rest van de tuinkers.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 472 calorieën in een portie Wit­lofstamp met boe­ren­kaas.
Calorieën Verdeling: 45% vet, 42% kolhy, 12% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
1975 kj
24%
472 kcal
Vet
23,24g
33%
Verzadigd Vet
10,515g
53%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,065g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,036g
Koolhydraten
48,73g
19%
Suiker
2,49g
3%
Vezels
8,6g
Eiwitten
14,02g
28%
Zout
0,09g
1%
Cholesterol
0mg
Kalium
94mg
5%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten