Bevat | Voorbereidingstijd | Bereidingstijd |
---|---|---|
5 | 15 min | 15 min |
1. | Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. |
2. | Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. Bak het witlof 3 min. in het vet op hoog vuur. |
3. | Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Bestrooi met de rest van de tuinkers. |
Er zijn 472 calorieën in een portie Witlofstamp met boerenkaas.
Calorieën Verdeling: 45% vet, 42% kolhy, 12% eiwit.
|
Selecteer op Type Maaltijd |
---|