Bevat | Voorbereidingstijd | Bereidingstijd |
---|---|---|
8 | 15 min | 20 min |
1. | Bak in een soeppan de uien in de kokosolie tot ze licht verkleurd zijn en voeg daarna de geraspte gember en de gesneden knoflook toe. Bak dit geheel nog even. |
2. | Voeg daarna de in stukken gehakte wortels en het water toe en zet op hoog vuur tot het kookt. Zet daarna het vuur laag en wacht 15-20 minuten tot de wortels gaar en zacht zijn. |
3. | Doe 2 sinaasappelen door de blender en voeg het sap hiervan de laatste 5 minuten toe. Maak er met de staafmixer een egale soep van. Voeg halverwege het blenden een halve avocado toe. Voeg als laatste de peper en zout toe en maal er nog wat chili door. |
4. | Serveer met wat verse kruiden zoals peterselie, bos/lente ui, koriander, bieslook, geheel naar eigen smaak. |
Er zijn 87 calorieën in een portie Worteltjes-Gember Soep.
Calorieën Verdeling: 33% vet, 61% kolhy, 6% eiwit.
|
Selecteer op Type Maaltijd |
---|