Pasta Boerenkool 'Aglio e Olio'

Pasta Boerenkool 'Aglio e Olio'

Beoordeling
3,0 
Gebruik verse rode peper! Heerlijk met een frisse salade met tomaten.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
4 - 25 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Kook de spaghetti en de boerenkool in ruim water met zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok en bak hierin de gesnipperde rode peper ongeveer 1 minuutje.
3. Voeg de teentjes geperste knoflook toe en laat heel even heet meebakken (niet te lang want dan wordt de knoflook bruin en bitter).
4. Voeg de uitgelekte spaghetti en boerenkool toe en schep het goed door de olie. Laat nog 2 minuten mee opwarmen.
5. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 500 calorieën in een portie Pasta Boerenkool 'Aglio e Olio'.
Calorieën Verdeling: 31% vet, 52% kolhy, 17% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
2093 kj
25%
500 kcal
Vet
17,45g
25%
Verzadigd Vet
4,423g
22%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
2,083g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,934g
Koolhydraten
65,56g
25%
Suiker
1,68g
2%
Vezels
4,3g
Eiwitten
21,45g
43%
Zout
1,09g
18%
Cholesterol
17mg
Kalium
512mg
26%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten