Pannenkoeken met Stukjes Rozijn

Pannenkoeken met Stukjes Rozijn

Beoordeling
4,0 
Pannenkoeken van tapiocameel en kokosmeel.
Bevat Voorbereidingstijd Bereidingstijd
11 2 u 20 min

Ingrediënten

Beschrijving

1. Doe de rozijnen in een kom en voeg 400ml warm water toe. Laat de rozijnen 1 a 2 uur wellen.
2. Mix de eieren, de tapiocameel, de kokosmeel en de vanillesuiker in een kom samen tot een glad geheel.
3. Haal 40 gram rozijnen uit de kom en zet dit apart.
4. Doe de overige rozijnen en het water in de blender en blend dit fijn (hoeft niet super fijn, een beetje structuur is lekker).
5. Voeg het troebele water toe aan de mix en mix het tot een glad geheel. Het beslag blijft lekker dun/vloeibaar (mocht het dik zijn, water toevoegen).
6. Doe op het laatst de rozijnen door het beslag en roer het er met een lepel doorheen (zodat de rozijnen heel blijven).
7. Warm een pan op en doe er een lik kokosolie in, nu kan je pannenkoeken maken.
8. Tussen de pannenkoeken door de pan weer invetten zodat de pannenkoek makkelijk los komt.

Voedingswaarde Overzicht

Er zijn 143 calorieën in een portie Pannenkoeken met Stukjes Rozijn.
Calorieën Verdeling: 22% vet, 65% kolhy, 13% eiwit.
Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
600 kj
7%
143 kcal
Vet
3,42g
5%
Verzadigd Vet
1,415g
7%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
1,069g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,386g
Koolhydraten
23,12g
9%
Suiker
13,51g
15%
Vezels
0,9g
Eiwitten
4,52g
9%
Zout
0,11g
2%
Cholesterol
115mg
Kalium
38mg
2%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
Calorieteller 100% Gratis

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Nieuwste Recepten